Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα τρυφερά πράσα σε κομμάτια 3 εκ.
- Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με μία κούπα νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά, να μισομαλακώσουν τα πράσα και να στεγνώσουν.
- Προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή σκορδόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν το άρωμά τους.
- Ρίχνουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε για 1 λεπτό με ξύλινη κουτάλα στη βάση του σκεύους, να ψηθεί.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να γυαλίσει στο λάδι για 1 λεπτό.
- Συμπληρώνουμε 5 κούπες ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών, τη γλυκιά πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 16-18 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα, με προσοχή όμως, για να μη λιώσουν τα πράσα. Το ρύζι πρέπει να είναι ζουμερό όταν σβήσουμε την εστία.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με στεγνή πετσέτα και καπάκι και αφήνουμε το κοκκινιστό πρασόρυζο για 5 λεπτά να τραβήξει την υγρασία του.
- Το σερβίρουμε όσο είναι ζουμερό το πιλάφι γαρνίροντας με λίγο άνηθο ή μαϊντανό.