Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΕΣΤΡΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΕΣΤΡΑ
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το αυγό, τα ψίχουλα του ψωμιού και 2 κ.σ. παρμεζάνα.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
- Πλάθουμε στη συνέχεια πολύ μικρές μπαλίτσες κιμά.
- Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστο ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί.
- Συμπληρώνουμε 1 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμό κότας και αλατοπιπερώνουμε.
- Χαμηλώνουμε την εστία και βράζουμε για 10 λεπτά να μαλακώσει το ζυμαρικό, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και την υπόλοιπη παρμεζάνα (κρατάμε λίγη για τα πιάτα).
- Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί και να χυλώσει η πηχτή σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με κιμά κοτόπουλο ζεστό προτού στεγνώσει τελείως το ζυμαρικό.