Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Πλάστης
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
ΖΥΜΗ
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε 125 ml νερό και 2 πρέζες αλάτι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη και τη δουλεύουμε λίγα λεπτά με τα χέρια μέχρι να γίνει απαλή και εύπλαστη.
- Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πολύ λεπτό φύλλο, πασπαλίζοντας με αλεύρι τον πάγκο όποτε είναι αναγκαίο.
- Τυλίγουμε το φύλλο σε ρόλο και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε φαρδιά ζυμαρικά σαν μακριές χυλοπίτες.
- Τα ανοίγουμε με τα χέρια να ξετυλιχτούν και τα αφήνουμε για λίγο να στεγνώσουν.
ΣΑΛΤΣΑ
- Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθύνουν ελαφρώς και να μαλακώσουν. Τα διατηρούμε ζεστά για το τελείωμα της συνταγής.
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα 600 ml νερό και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να βγουν στην επιφάνεια.
- Αφαιρούμε 1 φλιτζ. βραστό νερό από τα ζυμαρικά και χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το φρέσκο ανθότυρο και ανακατεύουμε να λιώσει μέσα στο υγρό των ζυμαρικών.
- Ρίχνουμε τα γλυκά σοταρισμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με ανθότυρο αμέσως με λίγη τριμμένη ξερή μυζήθρα.