Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΠΣ CHIPS ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΠΣ CHIPS ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας, το αλάτι, και τη πάπρικα.
- Προσθέτουμε χλιαρό νερό, λάδι και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ζύμη (είναι εύθραυστη η ζύμη, διότι δεν έχει γλουτένη η οποία προσδίδει συνοχή). Εάν χρειάζεται, προσθέστε περισσότερο νερό.
- Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και χρησιμοποιώντας τον πλάστη την πιέζουμε μέχρι να γίνει πολύ λεπτή.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ στρογγυλό, κόβουμε τη ζύμη, εάν δεν έχετε κουπάτ χρησιμοποιήστε το καπάκι από ένα μπουκάλι.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στις άκρες.
- Αφήστε να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρετε.
- Αποθηκεύομαι τα vegan chips που περίσσεψαν σε ένα αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για 3 έως 5 ημέρες. Αν χάσουν την τραγανότητα τους, μπορούμε να τα ξαναζεστάνουμε για λίγο στο φούρνο πριν τα σερβίρουμε.
- Οι γευστικές επιλογές είναι ατελείωτες καθώς μπορείτε να τα καρυκεύσετε με μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
Tips
- Συνοδέψτε με vegan μαγιονέζα αβοκάντο ή με ντοματίνια με χοντρό αλάτι και βότανα.