Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ ΓΙΔΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ ΓΙΔΑ
Εκτέλεση
- Πλένουμε τη γίδα, τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε μπόλικο νερό, να τη σκεπάζει και μεταφέρουμε στη φωτιά.
- Μόλις πάρει μια-δυο βράσεις, σουρώνουμε τη γίδα και ξεπλένουμε για να απομακρύνουμε αφρό και κοκαλάκια.
- Πλένουμε την κατσαρόλα και επαναφέρουμε μέσα τη γίδα.
- Προσθέτουμε μπόλικο νερό (γύρω στα 3 λίτρα) μέχρι να σκεπάζει πλήρως και να υπερκαλύπτει αρκετά το ψαχνό.
- Όταν πάρει βράση, αφαιρούμε με κουτάλα τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, τη δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Διαλύουμε τον πελτέ σε λίγο ζωμό από το φαγητό και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Αφήνουμε τη γίδα να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά, μέχρι σχεδόν να λιώνει, για περίπου 2 ώρες.
- Προς το τέλος, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Όταν μαλακώσει καλά το ψαχνό, το βγάζουμε με κουτάλα σε ένα σκεύος και το διατηρούμε σκεπασμένο και ζεστό για να παραμείνει τρυφερό.
- Σουρώνουμε τη σάλτσα και την ξαναβάζουμε στην εστία να πάρει βράση.
- Προσθέτουμε αλάτι και τα μακαρόνια, τα οποία πρέπει να σκεπάζονται από τη σάλτσα, γι’ αυτό, αν χρειάζεται, συμπληρώνουμε ζεστό νερό, υπολογίζουμε περίπου 2 λίτρα σάλτσα για 500 γρ. μακαρόνια.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά λιγότερο από όσο προτείνει η συσκευασία τους.
- Προσέχουμε να μη ρουφήξουν όλη τη σάλτσα, αλλά να μείνουν ζουμερά.
- Ανακατεύουμε μια-δυο φορές. Στο τέλος του βρασμού, ραντίζουμε τα μακαρόνια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε αμέσως τα ζουμερά κόκκινα μακαρόνια σε βαθιά πιατέλα.
- Επάνω βάζουμε τη κοκκινιστή γίδα και μοιράζουμε στα πιάτα περιχύνοντας με σάλτσα από τη βάση της κατσαρόλας και πασπαλίζοντας με τριμμένη μυζήθρα.