Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ
Εκτέλεση
ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Επιλέγουμε προβατίνα (χεράκι) και την κόβουμε σε μικρές μερίδες.
- Την βάζουμε σε κατσαρόλα και καλύπτουμε με κρύο νερό.
- Αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά και σουρώνουμε. Πετάμε το πρώτο νερό.
- Ξεπλένουμε την προβατίνα να φύγουν τυχόν κοκαλάκια και αφροί από το βράσιμο.
- Πλένουμε την κατσαρόλα και ξαναβάζουμε μέσα τις μερίδες.
- Σκεπάζουμε με μπόλικο νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε σε μέτρια την φωτιά και ξαφρίζουμε όποτε εμφανίζεται αφρός στη επιφάνεια.
- Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1½ ώρα.
- Βγάζουμε τις μερίδες σε πιατέλα και σκεπάζουμε.
- Σουρώνουμε τον ζωμό και τον κρατάμε για αργότερα.
ΣΑΛΤΣΑ
- Σε μια καθαρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας να βγάλει όλα τα αρώματα του.
- Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι σχεδόν να εξατμιστεί όλο.
- Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, το μπαχάρι το δαφνόφυλλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Βάζουμε με τσιμπίδα τις μερίδες προβατίνας μέσα στη σάλτσα.
- Συμπληρώνουμε δυο φλυτζάνια ζωμό που έβρασε το κρέας.
- Αφήνουμε να πάρει βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει τελείως και να μελώσει η σάλτσα.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο στο τέλος.
- Βάζουμε τον υπόλοιπο ζωμό που έβρασε η προβατίνα σε μία κατσαρόλα να πάρει βράση.
- Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα μακαρόνια.
- Ανακατεύουμε και βράζουμε τα ζυμαρικά και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Πασπαλίζουμε με μυζήθρα μια βαθιά πιατέλα και βάζουμε πάνω τα μισά ζυμαρικά.
- Περιχύνουμε με μια κουτάλα σάλτσα και πασπαλίζουμε με μυζήθρα.
- Βάζουμε πάνω τα υπόλοιπα ζυμαρικά την σάλτσα και την κοκκινιστή προβατίνα.
- Τα σερβίρουμε αμέσως ανακατεύοντας τα στην πιατέλα.
- Σερβίρουμε έξτρα σάλτσα και τυρί στα πιάτα.