Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα σύκα στη μέση και τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε το κρασί, ίσα που να τα καλύπτει, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα στην κατσαρόλα για 10΄, να φουσκώσουν και το σιρόπι που θα βγει να είναι παχύ σαν μέλι.
- Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 7-8΄, να ροδίσουν. Κατόπιν τα χοντροκόβουμε.
- Πλένουμε καλά τα μαρούλια και τα στραγγίζουμε.
- Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια μέσα σε σαλατιέρα.
- Σκορπάμε από πάνω τα αμύγδαλα, το τυρί θρυμματισμένο και τα σύκα.
- Σε βαζάκι ή στο μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το σιρόπι από τα βρασμένα σύκα και αλατοπίπερο.
- Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα.
- Την τελευταία στιγμή περιχύνουμε τη σαλάτα με την κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ