Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός το μαλακό βούτυρο, να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε την άχνη, τη βανίλια και το αλάτι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ενσωματώνουμε το αλεύρι, το κακάο και το κορν φλάουρ δουλεύοντας το μείγμα στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να αποκτήσουμε μια απαλή βουτυράτη ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και πιέζουμε να γίνει λεπτή.
- Τυλίγουμε χωριστά τα δύο κομμάτια με μεμβράνη και τα παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C, στον αέρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δυο ρηχά ταψιά.
- Τοποθετούμε κάθε κομμάτι ζύμης ανάμεσα σε δυο αντικολλητικά χαρτιά πασπαλίζοντας με λίγο κακάο και ανοίγουμε το καθένα σε λεπτό φύλλο περίπου 1/2 εκ.
- Παγώνουμε ξανά για λίγο τη ζύμη στο ψυγείο γιατί μαλακώνει γρήγορα.
- Βουτάμε κουπ πατ 5 εκ. σε άχνη ή κακάο και κόβουμε μπισκότα.
- Ενώνουμε όλα τα περισσεύματα ζύμης και τα ανοίγουμε ξανά σε φύλλο κόβοντας και άλλα μπισκότα.
- Αραδιάζουμε τα μπισκότα στα ταψιά και τα ψήνουμε (ένα ταψί τη φορά) για 13 λεπτά περίπου.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και στη συνέχεια τα κλείνουμε ανά δύο σε σάντουιτς γεμίζοντάς τα με λίγη πραλίνα φουντουκιού.
- Αν έχουμε χρόνο, προτού ψήσουμε τα μπισκότα, τα παγώνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο ώστε να διατηρήσουν καλύτερα το σχήμα τους και να μην απλώσουν πολύ στο ταψί.