Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΛΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΛΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε το φύλλο διαχωρίζοντας τις ίνες του, το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το αφρατεύουμε με τα χέρια να βουτυρωθεί καλά.
- Το χωρίζουμε σε 12 μέρη και το μοιράζουμε σε ισάριθμες ατομικές φόρμες για cupcakes, δίνοντας σχήμα φωλιάς.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 10 λεπτά, να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε τη γραβιέρα, το τυρί κρέμα, το προσούτο, το αβγό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
- Ισομοιράζουμε με ένα κουτάλι το μείγμα στις ψημένες φωλιές και τις επαναφέρουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση και να αποκτήσει μια ελαφριά κρούστα.
- Σερβίρουμε τις φωλιές γαρνίροντας με λίγο γλυκό κυδώνι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Tips
- Εξοικονομούμε χρόνο ετοιμάζοντας τις φωλιές κανταϊφιού δύο ημέρες πριν. Τις γεμίζουμε και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο ανήμερα της γιορτής.
- Όταν ανοίγουμε τη συσκευασία του φύλλου, πιάνουμε τις άκρες και στρίβουμε αριστερά και δεξιά δυο-τρεις φορές. Έτσι διαχωρίζονται πολύ πιο εύκολα οι ίνες του κανταϊφιού.