Τα κεφτεδάκια με κιμά κοτόπουλο είναι ένα απλό πιάτο με λίγα υλικά που συνδυάζει την αλμυρή γεύση της παρμεζάνας και του κοτόπουλου.

Τα κεφτεδάκια με κιμά κοτόπουλο είναι ένα απλό πιάτο με λίγα υλικά που συνδυάζει την αλμυρή γεύση της παρμεζάνας και του κοτόπουλου.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα κεφτεδάκια με μανέστρα

  • 350 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 50 γρ. ψίχουλα ψωμιού
  • 1 αυγό
  • 400 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το αυγό, τα ψίχουλα του ψωμιού και 2 κ.σ. παρμεζάνα.

    Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

    Πλάθουμε στη συνέχεια πολύ μικρές μπαλίτσες κιμά.

    Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστο ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές για 2-3 λεπτά.

    Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί.

    Συμπληρώνουμε 1 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμό κότας και αλατοπιπερώνουμε.

    Χαμηλώνουμε την εστία και βράζουμε για 10 λεπτά να μαλακώσει το ζυμαρικό, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

    Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και την υπόλοιπη παρμεζάνα (κρατάμε λίγη για τα πιάτα).

    Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί και να χυλώσει η πηχτή σάλτσα.

    Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με κιμά κοτόπουλο ζεστό προτού στεγνώσει τελείως το ζυμαρικό.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται