Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το αυγό, τα ψίχουλα του ψωμιού και 2 κ.σ. παρμεζάνα.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Πλάθουμε στη συνέχεια πολύ μικρές μπαλίτσες κιμά.
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστο ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί.
Συμπληρώνουμε 1 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμό κότας και αλατοπιπερώνουμε.
Χαμηλώνουμε την εστία και βράζουμε για 10 λεπτά να μαλακώσει το ζυμαρικό, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και την υπόλοιπη παρμεζάνα (κρατάμε λίγη για τα πιάτα).
Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί και να χυλώσει η πηχτή σάλτσα.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με κιμά κοτόπουλο ζεστό προτού στεγνώσει τελείως το ζυμαρικό.