Τρυφερά κοπανάκια κοτόπουλο αρωματισμένα με μαυροδάφνη. Φτιάχνεται εύκολα και έχει τέλεια ισορροπία στη γεύση.

Τρυφερά κοπανάκια κοτόπουλο αρωματισμένα με μαυροδάφνη. Φτιάχνεται εύκολα και έχει τέλεια ισορροπία στη γεύση.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα κοπανάκια κοτόπουλο

  • 1.200 γρ. κοπανάκια κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 300 ml μαυροδάφνη ή κόκκινο γλυκό κρασί
  • 500 ml ζωμό κότας
  • 1 συσκ. βύσσινα σε χυμό
  • 1½ κ.σ. κορν φλάουρ
  • Ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε τα κοπανάκια κοτόπουλο σε ένα δίσκο, πασπαλίζουμε με το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε να «ντυθούν» με τα υλικά.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια πλασωτέ κατσαρόλα και θωρακίζουμε για λίγα λεπτά τα κοπανάκια μέχρι να αποκτήσουν μια ελαφριά κρούστα.

    Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το μισό και προσθέτουμε το ζωμό.

    Στραγγίζουμε τα βύσσινα από το χυμό και ρίχνουμε τα μισά στην κατσαρόλα. Κρατάμε τα υπόλοιπα για το τέλος.

    Αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για περίπου 35 λεπτά, να γίνει τρυφερό το κοτόπουλο. Προς το τέλος, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.

    Αφαιρούμε τα κοπανάκια από το σκεύος και τα σκεπάζουμε για να διατηρηθούν ζεστά.

    Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο από το χυμό βύσσινο και το προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με τα υπόλοιπα βύσσινα.

    Βράζουμε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας τη σάλτσα, μέχρι να δέσει και να πυκνώσει.

    Σερβίρουμε ρύζι σε πιατέλα και ακουμπάμε από πάνω τα κοπανάκια.

    Περιχύνουμε το κοτόπουλο με την κόκκινη σάλτσα και το βύσσινο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται