Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε τη συσκευασία με τα φύλλα κρούστας στον πάγκο.
- Ραντίζουμε ένα φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με λίγα τρίμματα φέτας.
- Το μαζεύουμε σαν βεντάλια και το στρώνουμε κυκλικά (σαλιγκάρι) σε λαδωμένο ταψί 25 εκ.
- Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα μεγαλώνοντας τη σπείρα και φροντίζοντας πάντα τα ανοίγματα να είναι προς τα πάνω ώστε να φαίνεται η φέτα.
- Όταν ολοκληρώσουμε τη σπείρα με τα φύλλα, μπήγουμε ενδιάμεσα διπλωμένες τις φέτες τυριού.
- Ισομοιράζουμε τις κομμένες στη μέση φέτες ζαμπόν, τοποθετώντας τες κάθετα ανάμεσα στα φύλλα κρούστας.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα τα αβγά, το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και όσο ελαιόλαδο περίσσεψε από τα φύλλα.
- Τέλος προσθέτουμε την υγρή σόδα, ανακατεύουμε και περιχύνουμε την τάρτα ζαμπονοτυρόπιτα.
- Πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο.
- Αφήνουμε να μουσκέψουν τα φύλλα από το υγρό μείγμα μέχρι να προθερμάνουμε το φούρνο.
- Με προσοχή, μεταφέρουμε την τάρτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα.
- Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει ελαφρά στην επιφάνεια και να ψηθεί σωστά το φύλλο.
- Την αφήνουμε να κρυώσει προτού την κόψουμε.