Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ µΕ µΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ µΕ µΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 5΄, ίσα να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄ να μαραθούν.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες και βράζουμε σε δυνατή φωτιά 7΄- 8΄ μέχρι να (πιει) απορροφηθούν όλα τα υγρά.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε το βασιλικό.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Πασπαλίζουμε με αλεύρι το ταψί.
- Απλώνουμε επάνω τη ζύμη.
- Στρώνουμε τη σάλτσα μελιτζάνας.
- Πασπαλίζουμε με φέτα και μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε την πίτσα για 15΄-20΄ στους 230°C πάνω κάτω στις αντιστάσεις.
- Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με το προσούτο.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ