• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα σαλιγκάρια

  • 500 γρ. σαλιγκάρια καθαρισμένα έτοιμα για μαγείρεμα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1/4 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 ώριμες τριμμένες ντομάτες
  • 1 lt νερό
  • 1½ φλ. χόντρο, (σπασμένο σιτάρι)
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει και να γίνει διάφανο ανακατεύοντας για 5 λεπτά.

    Ρίχνουμε τα σαλιγκάρια και ανακατεύουμε να γυαλίσουν στο λάδι.

    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

    Βγάζουμε τα σαλιγκάρια σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε.

    Προσθέτουμε τον πελτέ το δαφνόφυλλο, την τριμμένη ντομάτα και βράζουμε για 10 λεπτά να μελώσει.

    Ρίχνουμε το νερό και αφού πάρει βράση προσθέτουμε τον χόντρο και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Χαμηλώνουμε την εστία και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

    Στη συνέχεια, επαναφέρουμε τα σαλιγκάρια στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σιγανό μαγείρεμα για 5-10 λεπτά μέχρι να σκάσει ο χόντρος και να μαλακώσει. Πρέπει στο τέλος όταν σβήσουμε την φωτιά να είναι ζουμερός και μαλακός ο χόντρος.

    Σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να τραβήξει τα περιττά υγρά. Όσο στέκεται στεγνώνει.

    Σερβίρουμε στα πιάτα.

    Ευχαριστούμε πολύ την κα Κατίνα Αδικημενάκη από τα Μητάτα Κυθήρων που μοιράστηκε την συνταγή της μαζί μας.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται