Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΛΑΒΑ µΕ µΑΡΑΣΚΙΝΟ
- Με 1 κ.σ από το βούτυρο βουτυρώνουμε πολύ καλά 6 πυρίμαχα σκεύη ατομικά για σουφλέ (ή 6 φορμάκια μιας χρήσεως).
- Πασπαλίζουμε με κακάο τα φορμάκια και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό κακάο. Βάζουμε την σοκολάτα και το υπόλοιπο βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.
- Με μίξερ χειρός χτυπάμε τους κρόκους και τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να κρεμώσουν. Προσθέτουμε το λικέρ. Ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε στα αυγά τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα και το ανακατεύουμε με σύρμα.
- Ισομοιράζουμε το μείγμα στα πυρίμαχα σκεύη. Μπήγουμε στο κέντρο από ένα σοκολατάκι γεμιστό.
- Τα ψήνουμε στους 200οC για 12΄. Αφήνουμε να σταθούν 5΄ στα φορμάκια. Ξεφορμάρουμε με προσοχή.
- Γαρνίρουμε στα πιάτα με κεράσια και πασπαλίζουμε με άχνη.