Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Η σάλτσα τσιμιτσούρι γίνεται σε 5 λεπτά.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τον μαϊντανό.
- Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα τρυφερά φύλλα του σε ένα μπολ.
- Αλέθουμε τα υπόλοιπα του μαϊντανού (τρυφερά κοτσάνια) με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και σουρώνουμε το ελαιόλαδο.
- Το προσθέτουμε στον μαϊντανό.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, πολτοποιημένο σκόρδο, ρίγανη, τσίλι, ξύδι ελαιόλαδο και αλάτι.
- Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά.
- Μετά δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε την γεύση σε πιο καυτερή, πιο όξινη ανάλογα με την προτίμηση.
- Αφήνουμε τη σάλτσα τσιμιτσούρι να σταθεί για μερικές ώρες για πιο πλούσια γεύση.
- Είναι το καλύτερο συνοδευτικό για κάθε ψητό κρέας αλλά και το ψάρι σας, το κοτόπουλο ή τα θαλασσινά.
Tips
- Είναι το καλύτερο συνοδευτικό για κάθε ψητό κρέας αλλά και το ψάρι σας, το κοτόπουλο ή τα θαλασσινά.