Η σάλτσα τσιμιτσούρι φτιάχνεται από φρέσκα βότανα, σκόρδο, ελαιόλαδο και ξύδι. Προέρχεται από την Λατινική Αμερική και είναι πολύ οικία στην Ελληνική...

Η σάλτσα τσιμιτσούρι φτιάχνεται από φρέσκα βότανα, σκόρδο, ελαιόλαδο και ξύδι. Προέρχεται από την Λατινική Αμερική και είναι πολύ οικία στην Ελληνική γεύση. Χρησιμοποιείται για μαρινάρισμα ή σερβίρισμα.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 1 Βαζάκι

Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι

  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη ή λίγο μπούκοβο
  • Ελάχιστο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι από κρασί
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Η σάλτσα τσιμιτσούρι γίνεται σε 5 λεπτά.

    Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τον μαϊντανό.

    Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα τρυφερά φύλλα του σε ένα μπολ.

    Αλέθουμε τα υπόλοιπα του μαϊντανού (τρυφερά κοτσάνια) με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και σουρώνουμε το ελαιόλαδο.

    Το προσθέτουμε στον μαϊντανό.

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, πολτοποιημένο σκόρδο, ρίγανη, τσίλι, ξύδι ελαιόλαδο και αλάτι.

    Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά.

    Μετά δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε την γεύση σε πιο καυτερή, πιο όξινη ανάλογα με την προτίμηση.

    Αφήνουμε τη σάλτσα τσιμιτσούρι να σταθεί για μερικές ώρες για πιο πλούσια γεύση.

    Είναι το καλύτερο συνοδευτικό για κάθε ψητό κρέας αλλά και το ψάρι σας, το κοτόπουλο ή τα θαλασσινά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται