Εκτέλεση
Η σάλτσα τσιμιτσούρι γίνεται σε 5 λεπτά.
Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τον μαϊντανό.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα τρυφερά φύλλα του σε ένα μπολ.
Αλέθουμε τα υπόλοιπα του μαϊντανού (τρυφερά κοτσάνια) με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και σουρώνουμε το ελαιόλαδο.
Το προσθέτουμε στον μαϊντανό.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, πολτοποιημένο σκόρδο, ρίγανη, τσίλι, ξύδι ελαιόλαδο και αλάτι.
Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά.
Μετά δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε την γεύση σε πιο καυτερή, πιο όξινη ανάλογα με την προτίμηση.
Αφήνουμε τη σάλτσα τσιμιτσούρι να σταθεί για μερικές ώρες για πιο πλούσια γεύση.
Είναι το καλύτερο συνοδευτικό για κάθε ψητό κρέας αλλά και το ψάρι σας, το κοτόπουλο ή τα θαλασσινά.