Πώς μαγειρεύουμε τα κομμάτια του αρνιού
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

Δείτε τα μέρη του αρνιού και πώς πρέπει να τα μαγειρεύετε: Μάθε τα χαρακτηριστικά που έχει το κάθε κομμάτι κρέας ανάλογα από ποιο μέρος του αρνιού προέρχεται. Επίσης σας προτείνω, τρόπους μαγειρέματος κατάλληλους για το κάθε κομμάτι. Μάθετε λοιπόν την ανατομία αρνιού του και πώς μαγειρεύεται το κάθε κομμάτι.
1. Κεφαλάκι
Χαρακτηριστικά: Μαλακό κρέας, τρώγεται οποιοδήποτε κομμάτι κρέας υπάρχει επάνω του, καθώς και το μυαλό.
Πρόταση μαγειρέματος: Μαγειρίτσα, βραστό, ψητό ή στη σούβλα.
2. Λαιμός
Χαρακτηριστικά: Μαλακό και αρκετά λιπαρό.
Πρόταση μαγειρέματος: Βραστό, κοκκινιστό ή φρικασέ.
3. Σπάλα η στήθος
Χαρακτηριστικά: Τρυφερό αλλά πολύ λιπαρό κρέας.
Πρόταση μαγειρέματος: Σπάλα με τα κόκαλα, γεμιστή στη λαδόκολλα ή στο πήλινο. Ξεκοκαλισμένη γίνεται φρικασέ, κοκκινιστό, σούπα λεμονάτη ή ριγανάτη.
4. Κοιλιά
Χαρακτηριστικά: Λιπαρό κρέας, χωρίς κόκαλα.
Πρόταση μαγειρέματος: Μαγειρίτσα, γουμίδια, μπατσαβούσια, γεμιστή με ρύζι και μυρωδικά, πιλάφι, κοκκινιστό με χυλοπίτες ή γιουβέτσι.
5. Καρέ – Παϊδάκια – Μπριζόλες
Χαρακτηριστικά: Τρυφερό κρέας με κόκαλα.
Πρόταση μαγειρέματος:
Καρέ: ψητό ολόκληρο με κρούστα μυρωδικών, με πατάτες στο φούρνο.
Παϊδάκια: στη σχάρα, πανέ, σοτέ με κρασί ή φρικασέ.
Μπριζόλες: στη σχάρα, στο τηγάνι, στο φούρνο ή στην κατσαρόλα με μυρωδικά.
6. Σέλα- Νεφραμιά
Χαρακτηριστικά: Μαλακό και σχετικά φτωχό σε λίπος κρέας.
Πρόταση μαγειρέματος:
Σέλα: φιλετάκια, φίλε μινιόν, ψητή (ολόκληρη), μπρεζέ, σοτε με κρασί και μυρωδικά, στη σχάρα, ψιλοκομμένη τασκεμπάπ.
Νεφραμιά: γεμιστή, ρολό ψητό της κατσαρόλας.
7. Μπούτι
Χαρακτηριστικά: Αρκετά τρυφερό κρέας, με σχετικά λίγο λίπος.
Πρόταση μαγειρέματος: Γεμιστό, ψητό στο φούρνο με πατάτες, στη λαδόκολλα τυλιχτό, κρασάτο, γιουβέτσι, κοκκινιστό με πατάτες γιαχνί.
8. Ποδαράκια
Χαρακτηριστικά: Φτωχό σε λιπαρά κρέας με πολλά μικρά κόκαλα.
Πρόταση μαγειρέματος: Μαγειρίτσα, φρικασέ, κοκκινιστό.
Επιλέξτε το κατάλληλο κομμάτι κρέας και φτιάξτε μοναδικές συνταγές με αρνί! Συνεχίστε να μαγειρεύετε με πάθος, χωρίς φόβο για νέους πειραματισμούς, έχοντας εμένα δίπλα σας να σας καθοδηγώ!