ΑΡΘΡΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ

Πόση ώρα βράζουμε τα αυγά;

Πόση ώρα βράζουμε τα αυγά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου | Ποιος είναι ο σωστός χρόνος βρασμού;

Ποση ωρα βραζουμε τα αυγα Αργυρω ;
ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΑΡΓΥΡΩ ;

Είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να το μαγειρέψεις για αυτό δεν υπάρχουν δικαιολογίες να μην εντάξεις τα αυγά στη διατροφή σου αν δεν συντρέχουν λόγοι υγείας.

Πως θα το βράσουμε είναι καθαρά θέμα επιλογής. Μελάτο ή σφιχτό, περνάει από όλα τα στάδια βρασμού, βήμα βήμα λεπτό προς λεπτό κι έρχεται στο πιάτο όπως ακριβώς το θέλεις. Ο χρόνος βρασμού του αυγού εξαρτάται και από την χρήση που θα έχει μέσα σε μια συνταγή. Όπως για σαλάτα, ramen, ρολό κιμά ή πασχαλινή αυγοσαλάτα.

Οι χρόνοι που σας δίνω για βράσιμο αυγού αφορούν αυγά μέτρια. Για μικρά αυγά θα υπολογίσετε 30’’ λιγότερο και για μεγάλα αυγά 30’’ περισσότερο χρόνο στο βράσιμο αυγού.

Στα 8-10’ βράσιμο  είναι σφιχτό αλλά όχι στεγνό. Δεν διαλύεται δηλαδή αν θέλεις να το κόψεις.

11-12’ βράσιμο  έχει σαν αποτέλεσμα να ειναι σφιχτά  ιδανικά για γεμίσεις πχ ρολό κιμά, πίτες αλλά και για τα κόκκινα του Πάσχα!

Δεν σας συστήνω να βράζετε για πολλή ώρα  γιατί αφυδατώνονται, στεγνώνουν πολύ και διαλύονται όταν τα κόβεις.

Σχεδόν σφιχτό 

Σε 6 λεπτά το ασπράδι έχει σφίξει και αρχίζει να σφίγγει και ο κρόκος

Σφιχτά 

Σε 8 λεπτά το ασπράδι είναι σφιχτό και ο κρόκος έχει πήξει.

Πολύ σφιχτό 

Σε 10 λεπτά και ο κρόκος και το ασπράδι έχουν πήξει εντελώς και είναι σφιχτά

Εντελώς μελάτο 

Σε 2 λεπτά μόλις που έχει αρχίσει να σφίγγει λιγάκι το ασπράδι και ο κρόκος διατηρείται υγρός και μελάτος.

Μελάτο 

Σε 4 λεπτά το ασπράδι έχει σχεδόν σφίξει αλλά ο κρόκος είναι ακόμη ρευστός και μελάτος.

Απόρρητο