Βήμα βήμα για τα καλυτέρα γεμιστά
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

Αφαιρώ 1 φέτα από το καπάκι της ντομάτας για να βγάλω τη σάρκα της.
Αδειάζω τη ντομάτα και αλέθω τη σάρκα της στο μπλέντερ.

Πασπαλίζω μέσα τις ντομάτες με λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη και τις γυρνάω ανάποδα στο ταψί.

Τρίβω το κολοκύθι σε χοντρό τρίφτη.
Κόβουμε το καπάκι από την πιπεριά και αφαιρώ το εσωτερικό της.
Από τις πιπεριές κόβουμε 1 φέτα (καπάκι) απ’ το πάνω μέρος της πιπεριάς και αφαιρούμε τους σπόρους και τις λευκές μεμβράνες από το εσωτερικό.
Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρω το κρεμμύδι
Προσθέτω την μελιτζάνα, το κολοκύθι και σοτάρω τα υλικά.
Προσθέτω το ρύζι.
Ρίχνω την σταφίδα και το κουκουνάρι.
Προσθέτω την ντομάτα και το νερό.
Αλατοπιπερώνω και σβήνω την εστία.
Πασπαλίζω με δυόσμο και μαϊντανό. Γεμίζω τα λαχανικά με τη γέμιση.
Τα σκεπάζω με το καπάκι τους.
Τα τοποθετώ σε ένα βαθύ ταψί το ένα κοντά στο άλλο.
Σε ένα μπολ ανακατεύω την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνω τα υλικά στο μπολ.
Περιχύνω πάνω από το ταψί.
Τέλος, ανακατεύω τη φρυγανιά με τη ζάχαρη και πασπαλίζω τα καπάκια τους.
Σκεπάζω το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
Ψήνω για 30’ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
Μετά από 30’ ψησίματος αφαιρώ τα χαρτιά και συνεχίζω το ψήσιμο για 45’.